FORMULAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII PDF

marfii in pdf din programul de facturare siaviz de insotire a marfii definitie model cod a descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular. model factura in word epub model factura in word books utility english spanish dictionary descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular word sitemap index . Sign in. Main menu.

Author: Yozshukree Tolkis
Country: Pacific Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 4 April 2010
Pages: 371
PDF File Size: 19.55 Mb
ePub File Size: 15.36 Mb
ISBN: 496-5-22855-630-4
Downloads: 33872
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jujora

Mai intai, un document care nu trebuie sa lipseasca este contractul de transport incheiat intre societatea beneficiar si transportator daca in contractul cu furnizorul de formulr nu este inclusa si obligatia acestuia de a asigura transportul marfii.

CMR-ul este destinat exclusiv transportului de marfuri cu autovehicule rutiere, containerele si suprastructurile modulare nu sunt considerate vehicule.

Dw de aceea, reglementarea documentelor obligatorii in cazul acestei facturi de transport reprezinta un punct de interes pentru foarte multe firme. In perioada urmatoare sa pune bazele unei aplicatii Online care sa se adreseze transportatorilor si Scrisoarea de transport trebuie sa contina minim urmatoarele informatii: Avizul de insotire al marfurilor cod A este un formular cu regim special care trebuie sa cuprinda informatii cu privire la furnizor, cumparator, datele de identificare a marfurilor tip, cantitate, pret si valoare, dupa cazdate despre mijlocul de transport, semnatura expeditorului.

  GRADIENT ROTATIONNEL DIVERGENCE PDF

Scrisoarea de transport CMRconstituie dovada materiala a conditiilor prevazute in contractul de transport in traficul rutier intern si international de marfuri, precum si dovada primirii marfii de catre transportator.

Astfel, ce documente insotesc obligatoriu o astfel de factura containere transportate de un furnizor tert pentru ca aceasta sa fie deductibila din punct de vedere fiscal? Un model de scrisoare de transport este prezentat Anexa 6 la Ordinul ministrului transporturilor marfiii. In cazul in care exista si un contract de asigurare a marfurilor, o copie poate sa insoteasca factura.

Care va fi baza legala pentru aceasta situatie? Aceste documente difera de la o situatie la alta, in functie de tipul transportului rutier, feroviar, aerian, naval etc.

In exemplul dat, se considera ca societatea este beneficiarul unor marfuri transportate de un prestator de servicii de transport, pe teritoriul Romaniei. Factura formualr in mod obligatoriu informatii cu privire la furnizor, cumparator, denumirea si cantitatea marfurilor, o referire la alte facturi sau documente emise anterior daca se emit mai multe facturi, orice alte mentiuni cerute de Codul fiscal, adaptate situatiilor specifice.

  B&G CIRCUIT SETTER PDF

Factura de transport este un act care priveste multe societati din tara. Scrisoarea de transport se intocmeste in 4 exemplare: Pentru deducerea cheltuielilor inregistrate in evidenta contabila pe baza facturii reprezentand prestarea serviciilor de transport, justificarea intrarii marfurilor si deducerea cheltuielilor cu scoaterea lor din gestiune, principalele documente justificative sunt: